Четвер, 18.12.2025, 13:08
Форум міста Полонне   
Головна | | Реєстрація | Вхід
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Меланжева пряжа: красива чи примхлива?
serhiikovalskiДата: Четвер, 11.12.2025, 14:34 | Повідомлення # 1
Сержант
Група: Місцеві
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Та народ, підкажіть… Хотів собі на зимові вечори трохи рукоділля взяти, приглянув меланжеву пряжу — і тепер завис. Начебто кольори красиві, але боюся, що у виробі потім візерунок піде плямами і буде виглядати дивно. Хочу щось легке, типу шкарпеток чи снуду. Може, хтось уже працював із такими нитками й знає, чи варто братись новачку?

yuriy_hrynevskyДата: Четвер, 11.12.2025, 14:35 | Повідомлення # 2
Рядовий
Я колись в’язав з меланжу для племінниці шапку, і скажу так: як повезе. Якщо пряжа рівна й без "сюрпризів", то малюнок виходить реально прикольний — сам себе хвалив. Але якщо нитка різко змінює товщину, то може бути кривувато, особливо коли досвіду небагато. Але загалом меланж — це класний варіант, бо навіть прості петлі виглядають живіше.

viktorkoroviakДата: Четвер, 11.12.2025, 14:36 | Повідомлення # 3
Рядовий
Я якраз недавно тестив одну меланжеву пряжу й був приємно здивований. Вона лягає рівно, а кольори змішуються без «різаних» переходів. Ось, наприклад, подивіться на YarnArt Crazy — це якраз з тих, що поводяться передбачувано.
Посилання: https://vjazhuprjazhu.ua/ua/p2632821966-pryazha-yarnart-crazy.html

У мене з неї шарф вийшов ніби з магазинної вітрини, хоча в’язав без заморочок. В руках приємна, петлі тримає добре, і малюнок виходить такий, ніби спеціально підбирав складний узор. Думаю, для старту взагалі супер, бо пробачає дрібні косяки й виглядає акуратно.

serhiikovalskiДата: Четвер, 11.12.2025, 14:37 | Повідомлення # 4
Сержант
О, оце звучить обнадійливо. Я якраз боявся, що буде такий собі строкатий хаос, який потім соромно носити. Якщо вона реально рівно лягає, то спробую. А там далі буде видно, чи «потягну» щось складніше.

yuriy_hrynevskyДата: Четвер, 11.12.2025, 14:45 | Повідомлення # 5
Рядовий
Ну от, головне почати. Меланж — то взагалі ситуативна магія: мінімум зусиль, максимум ефекту. Якщо зайде, покажеш потім, що зробив — цікаво ж подивитись, як вона виграє в реальному виробі.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: