|
Вібрації на швидкості — це кардан чи щось інше?»
|
|
| serhiikovalski | Дата: Вівторок, 09.12.2025, 12:23 | Повідомлення # 1 |
|
Сержант
Група: Місцеві
Статус: Offline
| Хлопці, може хтось стикався. На швидкості десь після 80 починає трусити машину так, ніби хтось під днищем молотком стукає. Спершу думав, що гуму покоцало або балансування полетіло, але на інших колесах те саме. Уже трохи стрьомно їхати трасою — наче ось-ось щось відвалиться. Механік по телефону каже, що може бути кардан, але я раніше з таким не мав справи. Наскільки це серйозно і чи реально доїхати в сервіс своїм ходом?
|
| |
|
|
| yuriy_hrynevsky | Дата: Вівторок, 09.12.2025, 12:24 | Повідомлення # 2 |
|
Рядовий
| Було дуже схоже. Я теж спочатку грішив на колеса, бо вібрації віддавали аж у кермо. А виявилося — хрестовина на кардані «померла». Чим більше тягнув, тим сильніше гриміло, аж поки не стало справді стрьомно. Якщо відчуваєш удари саме на певній швидкості — дуже ймовірно, що це він. Я доїхав своїм ходом, але мало не посивів, тож не рекомендую затягувати.
|
| |
|
|
| viktorkoroviak | Дата: Вівторок, 09.12.2025, 12:27 | Повідомлення # 3 |
|
Рядовий
| В мене було майже один в один: вібрації, гул і відчуття, що десь під машиною все ходором ходить. Теж думав, що то колеса, а вийшло — карданний вал розбалансований. Отут є нормальна послуга з ремонту й балансування: https://genstar.ua/uk....go-vala
Вони мені тоді відновили вал без заміни всього агрегата, ще й перевірили хрестовини та підвісний. Після балансування машина стала їхати тихо, без танців живота. Та й ціни вийшли нижчі, ніж я очікував. Якщо проблема схожа — краще не катати це довго, бо потім буде дорожче.
|
| |
|
|
| serhiikovalski | Дата: Вівторок, 09.12.2025, 12:32 | Повідомлення # 4 |
|
Сержант
| Дякую, мужики. Схоже, що в мене той самий сценарій. Запишусь, бо вже чесно кажучи не кайф ловити кожен раз цю тряску.
|
| |
|
|
| yuriy_hrynevsky | Дата: Вівторок, 09.12.2025, 12:33 | Повідомлення # 5 |
|
Рядовий
| Правильно робиш. Краще один раз відремонтувати, ніж потім ловити кардан на асфальті. Хай машина їде рівно й без нервів.
|
| |
|
|