|
Спільнота власників лабрадорів і заробіток через корисний ко
|
|
| serhiikovalski | Дата: Понеділок, 20.10.2025, 19:43 | Повідомлення # 1 |
|
Рядовий
Група: Місцеві
Статус: Offline
| Привіт всім! Останнім часом задумуюсь: а що як моє хобі — лабрадори — може стати не лише радістю, а й джерелом доходу? У мене labrador «Бакс», і я часто бачу, як люди заходять у групи, питають про харчування, виховання, аксесуари. І є відчуття, що тут можна було б створити спільноту, корисний контент — і паралельно щось монетизувати. Але не просто «банерчики» і рекламу, а реально щось, що допомагає власникам породи. Хто вже так пробував — поділіться досвідом.
|
| |
|
|
| yuriy_hrynevsky | Дата: Понеділок, 20.10.2025, 19:45 | Повідомлення # 2 |
|
Рядовий
| Класна ідея, Я вже трохи вписаний у групу власників лабрадорів — роблю фото-щоденник про формування породної лінії, виховання, дружбу з дитиною. І помітив: коли даєш справді корисні поради — люди починають довіряти, затримуються, питають. Наприклад, я показав відео, як навчаємо «левітацію» (ну, жартую) — але вправу з послухом — і зібрав купу реакцій. Потім запропонував невеликий гайд «10 вправ для лабрадора вдома», і одразу кілька людей купили за символічну ціну. Так, це не мільйони, але показало — працює. Головне, на мою думку: бути щирим, не просто «монетизую». І ще — добре, коли бренд починає впізнаватися: ти не просто людина з собакою, ти людина, яка реально допомагає іншим
Повідомлення відредагував yuriy_hrynevsky - Понеділок, 20.10.2025, 19:45 |
| |
|
|
| viktorkoroviak | Дата: Понеділок, 20.10.2025, 19:47 | Повідомлення # 3 |
|
Рядовий
| Я згоден, і хочу додати трохи з іншого боку: можна створити власний інформаційний продукт або сервіс і приєднати до нього партнерські програми. Наприклад, зробити курс «Догляд та тренування лабрадора для новачка», та дати в ньому корисні ресурси. Ось посилання на приклад такої реалізації: https://labrador.ru/ipb....0%D1%85 — тут саме показано, як спільнота перетворюється на бізнес-модель. Після цього можна просувати через соціальні мережі, блог, YouTube-канал, і додатково отримувати дохід через партнерки на аксесуарах для собак, харчування, ветеринарні послуги. Це дозволяє і залишатися в улюбленій темі, і паралельно будувати щось більше. Також важливо: не перестаратися з рекламою — коли спільнота відчуває, що їй просто «впарюють», інтерес зникає.
|
| |
|
|
| serhiikovalski | Дата: Понеділок, 20.10.2025, 19:49 | Повідомлення # 4 |
|
Рядовий
| Дякую, хлопці, це справді надихає, твій підхід з гідом цікаво звучить — а яка була ціна і скільки людей реально приєдналося?, твоє посилання перегляну більш детально. Особисто я думаю почати з просто щотижневого відео-блогу: «життя з лабрадором», короткі поради, питання-відповіді. А потім вже — мобілізація: може міні-курс чи ексклюзивний контент для підписників. Хочу зберігати баланс: без «рекламного шуму», але з реальною цінністю.
|
| |
|
|
| yuriy_hrynevsky | Дата: Понеділок, 20.10.2025, 19:52 | Повідомлення # 5 |
|
Рядовий
| У мене гід коштував умовно 500 гривень, і за перший місяць приєдналося близько 30 людей. Не величезна цифра, але це вже стало сигналом, що людям треба. Далі планую варіанти: супровід у режимі «1 на 1», вебінари тощо. Про «проштовхування» — так, важлива тонка межа. Я в спільноті не пишу «купіть цей товар», а «ось що допомогло моєму Баксу, я подумав, може буде корисно». Люди це читують і реагують. Якщо будеш запускати відео-блог, рекомендую почати з реально особистих моментів: що ви робите разом із песиком, що виходить, які труднощі — це створює зв’язок.
|
| |
|
|