|
Промивання радіатора пічки: реально працює чи марна трата $
|
|
| serhiikovalski | Дата: Вівторок, 23.09.2025, 12:16 | Повідомлення # 1 |
|
Рядовий
Група: Місцеві
Статус: Offline
| Хлопці, вирішив поділитися своєю пригодою. Минулої зими почав помічати, що пічка в салоні гріє ледь-ледь, хоча мотор був прогрітий добре. Спершу думав, що то термостат чи повітряна пробка, але виявилося, що радіатор просто забитий. У знайомого майстра спитав, він сказав або міняти, або пробувати промивати. Чесно, був налаштований скептично, бо думав, що «півміри» не врятують, але вирішив дати шанс
|
| |
|
|
| yuriy_hrynevsky | Дата: Вівторок, 23.09.2025, 12:18 | Повідомлення # 2 |
|
Рядовий
| Знаєш, я теж колись вагався. У мене на старому «Фокусі» була та сама історія: зранку їдеш — а в салоні холодно, як у холодильнику. Мені радили відразу міняти радіатор, але ціни куса́лися, тому пішов шляхом промивки. Робив не сам, бо чув, що можна наробити ще гірше, а на сервісі. І, чесно, різниця була відчутна: вже за кілька хвилин після запуску почало дмухати тепліше. Протрималося ще пару сезонів без проблем.
|
| |
|
|
| viktorkoroviak | Дата: Вівторок, 23.09.2025, 12:20 | Повідомлення # 3 |
|
Рядовий
| У мене трохи інша історія. Купив машину з рук, і одразу з’ясувалося, що пічка гріє через раз. Хотів міняти радіатор, але знайомий підкинув варіант промивки. Я, щоб не витрачати зайве, спробував і не пошкодував. Є сервіси, які спеціалізуються саме на таких роботах, от як тут - https://genstar.ua/uk....-salonu Там роблять все акуратно, без «колхозу», та ще й гарантію дають.
Чесно, після цієї процедури різниця була відчутна: у машині стало реально тепло, навіть у мінус 15 не мерзнув. Плюс не треба було розбирати півсалону й міняти сам радіатор, що економить і час, і гроші. Як на мене, це варіант «спробувати спершу промивку, а якщо не допоможе — вже тоді думати про заміну».
|
| |
|
|
| serhiikovalski | Дата: Вівторок, 23.09.2025, 12:23 | Повідомлення # 4 |
|
Рядовий
| Та от саме це мене і підкупило — що не треба відразу лізти в заміну. Бо, чесно, для більшості старих автівок ціна нових деталей зараз неадекватна. Якщо можна ще дати шанс рідному радіатору — чому б і ні
|
| |
|
|
| yuriy_hrynevsky | Дата: Вівторок, 23.09.2025, 12:29 | Повідомлення # 5 |
|
Рядовий
| Ага, плюс завжди приємно, коли машину приводиш до тями без космічних витрат. І головне — зима проходить комфортно, без додаткових ковдр у салоні. Думаю, для багатьох це гарний лайфхак, який реально працює.
|
| |
|
|