Четвер, 29.01.2026, 10:18
Форум міста Полонне   
Головна | | Реєстрація | Вхід
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Чи має сенс MBA в Україні, чи це вже не працює у реальному ж
serhiikovalskiДата: Вівторок, 20.01.2026, 11:13 | Повідомлення # 1
Сержант
Група: Місцеві
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Останнім часом ловлю себе на думці, що трохи застряг. Робота норм, досвід є, але відчуття, ніби крутишся по колу. Друзі радять MBA, але я сумніваюсь — чи це реально дає щось, чи просто красива назва в резюме. Особливо в наших умовах, коли все так швидко міняється.

yuriy_hrynevskyДата: Вівторок, 20.01.2026, 11:14 | Повідомлення # 2
Сержант
Дуже знайоме відчуття. У мене схожа історія була кілька років тому — ніби вмієш багато, а системи в голові нема. Я теж скептично ставився до MBA, думав, що там суцільна теорія. Але з часом зрозумів, що питання не в дипломі, а в тому, як тобі допомагають по-іншому дивитись на бізнес і рішення.

viktorkoroviakДата: Вівторок, 20.01.2026, 11:17 | Повідомлення # 3
Рядовий
Я колись теж думав, що MBA — це щось для топів у костюмах. Потім почав дивитись програми і зрозумів, що багато з них про практику, людей і реальні кейси. Особливо коли навчання можна поєднувати з роботою і не випадати з життя. Натрапив, наприклад, на програми Бізнес-школи КРОК https://bs.krok.edu.ua/

Там є і класичні MBA, і коротші формати, і навіть напрямки для айтішників. Виглядає не як «відірвано від реальності», а досить приземлено. PS: плюс, що це в Україні і з нашим контекстом

serhiikovalskiДата: Вівторок, 20.01.2026, 11:23 | Повідомлення # 4
Сержант
От саме цього і боюся — витратити час і гроші, а на виході отримати лише загальні фрази. Але якщо реально дають інструменти і змінюють мислення, то це вже інша розмова. Мені б якраз системності не завадило.

yuriy_hrynevskyДата: Вівторок, 20.01.2026, 11:26 | Повідомлення # 5
Сержант
Мені здається, тут важливо чесно відповісти собі, навіщо тобі це. Якщо просто «галочка» — то сенсу мало. А якщо хочеш зрозуміти, як працюють рішення, команди і бізнес загалом, тоді навчання може добре струснути. У будь-якому разі, краще розбиратись і порівнювати, ніж відмахуватись одразу.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: